Porsche обяви, че разработва автомобили, които могат самостоятелно да отиват

...
 Porsche обяви, че разработва автомобили, които могат самостоятелно да отиват
Коментари Харесай

Моделите на Porsche сами ще ходят в сервиза

 Porsche разгласи, че създава коли, които могат независимо да отиват в сервиза за годишния механически обзор и обслужване. Производителят на спортни коли работи с основания в Берлин стартъп Kopernikus Automotive в основаването на изпитателен полигон въз основата си в Лудвигсбург, северно от Щутгарт, съобщава  Automedia
Там двете компании ще тестват самостоятелна технология, която ще разреши на колите да се придвижват независимо от паркинга до сервиза. Според представители на марката, целият развой ще бъде иницииран от механик, който ще употребява таблет, с цел да повика колата и тя тъкмо да се нарежда на мястото за обслужване. След като работата завърши, автомобилът ще може да се върне назад на паркинга при притежателя си.

В Porsche споделят, че тази технология ще помогне на сервизните центрове да работят по-ефективно, без да е належащо механически личен състав да прекарва ненужно време в събиране и връщане на коли. Планира се изпитателният полигон да бъде приключен в идващите няколко месеца, а резултатите от тестванията да бъдат оповестени през 2020 година

" Автономното шофиране фундаментално ще промени придвижването по пътищата единствено след няколко години. Ние обаче сме в положение да използваме наличните през днешния ден софтуерни благоприятни условия, с цел да създадем работните процеси още по-ефективни ", споделя Александер Хаас, началник на плана.

Преди компанията да може изцяло да развие своята самостоятелна система обаче, тя би трябвало първо да сътвори компютърен модел, което ще й разреши да проектира изкуствена мрежа, способна безвредно да изпраща колите на верните места. Изкуственият разсъдък ще " измине " над 1,5 млн. виртуални километра, като " доставя " компютърно генерирани коли до цифровия сервиз и назад, преди инженерите да стартират действителните проби.

Още вести от автомобилния бранш четете в  Automedia. 
По публикацията работиха: Automedia.bg, редактор Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР